Een appeltje voor de dorst
De appel
Theo is onze appelboer. Met zijn appels maken we onze huisbereide appelmoes. We zijn op zoek gegaan naar een lokale appelboer. De appelbomen van Theo staan in Grimbergen. Hij werkt samen met zijn vrouw op hun boerderij. Tijdens de oogst krijgen ze hulp van vrienden en familie uit de buurt. Dan is het even alle hens aan dek.
Wanneer de appels geoogst zijn worden ze koel bewaard om toe te komen tot aan de volgende oogst. Appels ademen, daarom worden ze bewaard in een zuurstofarme, gekoelde ruimte. Zo blijven ze langer knapperig. Op deze manier kunnen we het hele jaar rond met lokale appels werken en hoeven we er geen in te voeren. Zo verkleinen we onze ecologische voetafdruk.
Om een mooie zoet/zuur balans te krijgen in onze appelmoes werken we met een mengeling van soorten. Jonagold vormt de basis. Die kan je namelijk het hele jaar rond verkrijgen. Andere appels zijn seizoensgebonden verkrijgbaar, daarom wisselen we af.